Vrátiť sa do srdca » Všetky kategórie » Recepty » Famózny malinový cheesecake bez pečenia: ideálne osvieženie

Famózny malinový cheesecake bez pečenia: ideálne osvieženie

Doba čítania: 2 minút/y
malinový cheesecake obložený ovocím

Toto letné dusno si pýta poriadne ovocné osvieženie. Tentokrát to nebude limonáda, ale obľúbený malinový cheesecake. Tento je nepečený, takže nebudete musieť dlho čakať, kým vychladne. Tak, šup do špajze a chladničky a poďme na to! 

Ingrediencie

Základ cheesecaku:

  • 150 g rozdrobených sušienok (napr. maslové)
  • 60 g rozpusteného masla

Malinový krém:

  • 5 g agarového prášku (alebo želírovacieho prášku)
  • 2 PL citrónovej šťavy
  • 16 g kukuričného škrobu
  • 50 g kryštálového cukru
  • 290 g čerstvých malín

Smotanový krém:

  • 450 g mäkkého tvarohu
  • 90 g preosiateho práškového cukru
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 160 ml schladených smotanových rastlinných smotán (min. 30% tuku)

Na dozdobenie:

  • Čerstvé maliny
  • Preosiaty práškový cukor

Postup

  1. Základom cheesecaku budú rozdrobené sušienky zmiešané s rozpusteným maslom. Zmes natlačíme na dno formy s priemerom 18 cm a odložíme do mrazničky.
  2. Medzitým si pripravíme malinový krém. V miske zmiešame agarový prášok s citrónovou šťavou a necháme 5 minút postáť. V hrnci zmiešame maliny s cukrom a škrobom a varíme do zhustnutia. Pridáme nabobtnaný agar a krém zhomogenizujeme. Prepasírujeme cez sitko a necháme vychladnúť.
  3. Tvaroh vyšľaháme s cukrom a vanilkou do nadýchanej hmoty. Postupne zašľaháme vychladnutý malinový krém. V samostatnej miske vyšľaháme smotany a jemne ich vmiešame do tvarohovej zmesi.
  4. Krém navrstvíme na sušienkový základ a uhladíme. Necháme stuhnúť v chladničke aspoň 8 hodín, ideálne cez noc.
  5. Cheesecake dozdobíme čerstvými malinami a posypeme práškovým cukrom. Krájame ostrou čistou čepeľou namočenou v horúcej vode pre dokonalý rez.

Ak potrebujete, pozrite si VIDEO recept:

Tipy pre dokonalý cheesecake:

  • Tvaroh a smotana by mali mať izbovú teplotu, inak sa budú zle spájať.
  • Ak je vám malinový krém príliš riedky, zahustite ho troškou rozpusteného agaru alebo želatíny.
  • Aby sa vám cheesecake dobre krájal, ponorte nôž do horúcej vody a utrite do sucha medzi každým rezom.
  • Keď presúvate cheesecake z formy na podnos, použite dve ploché špachtle aby sa nerozpadol.
  • Ak je cheesecake pre vás príliš vysoký, rozdeľte krém do dvoch menších foriem.

Malinový cheesecake chutí skvele samotný, ale môžete ho podávať aj s kopčekom vanilkovej zmrzliny či šálkou osviežujúcej limonády.

Vyskúšajte aj: Úžasné banánové muffiny: Zvládnu ich aj nešikovníci

Niekoľko ďalších tipov:

  • Namiesto malín môžete použiť aj iné bobuľovité ovocie – čučoriedky, černice, jahody. Fantázii sa medze nekladú.
  • Ak potrebujete cheesecake pripraviť rýchlejšie, nechajte ho po naliatí krému do formy stuhnúť 1 hodinu v mrazničke.

Najčastejšie otázky

Dá sa malinový krém pripraviť vopred?
Áno, malinový krém môžete pripraviť aj niekoľko dní vopred. Skladujte ho prekrytý v chladničke a pred použitím nechajte zohriať na izbovú teplotu, aby sa ľahšie vmiešal do tvarohu.

Môžem použiť aj mrazené maliny?
V prípade nedostatku čerstvých malín použite pokojne aj mrazené. Nechajte ich však najskôr úplne rozmraziť a dobre odkvapkať, aby ste do krému nepridali veľa tekutej zložky naviac.

Čo ak nemám formu s odnímateľným dnom?
Ak nemáte formu s odnímateľným dnom, vystlajte dno a boky formy potravinárskou fóliou tak, aby jej dostatočne veľký kus prečnieval cez okraj formy. Hotový cheesecake potom jednoducho vyberiete z formy vytiahnutím za fóliu.

Ako dlho vydrží cheesecake v chladničke?
Správne zabalený vydrží v chladničke 4 až 5 dní. Ak chcete skladovať dlhšie, zmrazte ho nakrájaný na porcie. V mrazničke vydrží až 2 mesiace.

Môžem namiesto tvarohu použiť mascarpone?
Mascarpone má vyšší obsah tuku a jemnejšiu chuť než tvaroh. Ak ho chcete použiť, uberte trochu z množstva smotany, aby cheesecake nestratil pevnosť. Chuťovo bude výsledok o niečo menej kyslý.

Kategória: Novinky, Recepty
Predchádzajúci článok
Úžasné banánové muffiny: Zvládnu ich aj nešikovníci
Nasledujúci článok
Ako sa zbaviť sršňov? Spravte toto, kým ovládnu vašu záhradu!