Začiatok školy je plný očakávaní, nervozity aj radosti. Pomôžte deťom začať nový školský rok s úsmevom vďaka domácim dobrotám, ktoré dodajú energiu a chuť do učenia. Vyskúšajte nadýchané palacinky, voňavú makovú bábovku alebo obľúbené Míša rezy.
Nové učiteľky, spolužiaci, rozvrh hodín… denný rytmus sa od prázdnin zmenil. Podporu v tomto období potrebujú deti aj rodičia. A že sladké je na nervy najlepšie, je známa pravda.
Trasené Olé palacinky s krémom a čučoriedkami spríjemnia deň
Pripravte tieto úžasné palacinky s traseným krémom, ktoré rozveselia aj najväčšieho mrzúta. „Trasený” názov sám o sebe vyvolá úsmev. Tajomstvo týchto palaciniek spočíva v dokonale vláčnom ceste a krémovej náplni s lahodnými čučoriedkami. Palacinky môžete pripraviť aj večer vopred.
Budete potrebovať len jedno balenie zmesi Palacinky Dr. Oetker, čučoriedkový kompót, smotanu, Crème Olé Vanilka aróma Dr. Oetker a Smeta-fix Dr. Oetker. Celý recept na palacinky nájdete tu.
Jemná maková bábovka je desiata, o ktorú sa nedelia
Vláčne cesto s jemnou makovou chuťou a zlatou farbou pôsobí ako balzam na dušu. Táto bábovka je láska na prvé ochutnanie.
Mak má v slovenskej kuchyni dlhú tradíciu a deti jeho orieškovú chuť väčšinou milujú. Bábovka je navyše praktická – pri správnom skladovaní vydrží mäkká niekoľko dní.
Na prípravu si rezervujte 30 minút, na pečenie potom hodinku – tento recept jednoducho budete milovať a zvládnu ho upiecť aj ockovia.
Cuketový perník nadchne jemnou chuťou
Cuketový perník je dôkazom toho, že aj zelenina má v sladkom pečení svoje miesto. Cuketa dodáva perníku neuveriteľnú vláčnosť a šťavnatosť, pritom jej chuť sa v ceste takmer neprejaví. Perník je skvelý na cesty alebo výlety. Alebo ako dezert po víkendovom obede. Možno zostane aj na pondelkovú desiatu.
Samotnú prípravu hravo zvládnete. Zmiešate ingrediencie, zľahka pridáte vyšľahaný sneh z bielkov, dáte na plech a upečiete. Sladkou bodkou je Poleva tmavá Dr. Oetker.
Míša rezy ako klasika, ktorá nikdy nezklame
Niektoré dezerty sú jednoducho nesmrteľné. Míša rezy medzi tieto cukrárske legendy patria. Kakaové cesto v kombinácii s jemným tvarohovým krémom a čokoládovou polevou vytvára dokonalú kombináciu chutí.
Pre školákov sú Míša rezy ideálnou voľbou. Tvarohový krém dodáva cenné bielkoviny potrebné pre rast, kakao pôsobí na dobrú náladu a čokoládová poleva je jednoducho neodolateľná. Tieto rezy tiež krásne vyzerajú, takže sa perfektne hodia na oslavy alebo keď potrebujete urobiť dojem pred návštevou.
Cheesecake s jahodami, po ktorom sa ihneď zapráši
Víkendy sú ideálny čas na spoločné pečenie s deťmi. Príprava jahodového cheesecaku dá zabrať viac ako bábovka (ale nie zase o toľko!), navyše výsledok a detské úsmevy stoja za to. Krémová konzistencia cheesecaku a svieža chuť jahôd tvoria neodolateľné spojenie.
Pri príprave cheesecaku si môžete deti prizvať ako pomocníkov. Môžu pomáhať s mixovaním krému alebo s ukladaním jahôd na vrch. Spoločné pečenie posilňuje rodinné vzťahy a deti si tak vytvoria krásne spomienky spojené s chuťou tohto dezertu.
Pozrite si celý recept na cheesecake.
Tak ako vám chutilo?
Zdroj ilustračného obrázka: Dr. Oetker
Sponzorovaný článok